Muscle Bikes

Så rengör du din motorcykel

by on Sep.23, 2014, under Motorcykel

Visst är det en härlig känsla att åka runt på en skinande ren motorcykel? Det är ett viktigt rutinarbete att rengöra din MC om du vill visa upp den i bästa skick.

Det är ingen mening att bara skölja av motorcykeln med vatten när den är smutsig. Det bästa är att skapa rutiner och tvätta den med ordentliga produkter med jämna mellanrum. Det går faktiskt alldeles utmärkt att använda samma produkter som när du tvättar bilen. På Mekster.se kan du hitta ett stort urval av produkter till bra priser.

Hur gör man då för att bäst tvätta sin motorcykel? På sidan Mcnytt som du finner här finns det en hel del tips och råd som kan vara bra att använda sig av.

Ren motorcykel

Börja med avfettning

Du bör tänka på att inte tvätta motorcykeln i direkt solljus. Man börjar med att spraya superavfettning på en torr motorcykel. Fokusera till en början på drev, sving, baknav och de smutsigaste delarna av din motorcykel. När du har sprayat dessa hjälper du avfettningen att verka med hjälp av en pensel.

Använd sedan högtryckstvätten för att skölja av smutsen. När du har gjort detta så fortsätter du med mikroavfettning. Börja med att spraya de nedre delarna och fortsätt mot de övre. Detta för att undvika fula rinnmärken. Låt motorcykeln stå en stund och fortsätt sedan med högtryckstvätten igen.

Nu är det dags att ta fram en hink med varmvatten, bilschampo och en ren svamp som du blöter ofta. Nu sköljer man av den igen och letar efter fläckar som man tar bort med fingret eller svampen.

Kedjan sist

Allra sist är det dags att spraya på kedjan för rengöring. Du låter det stå och verka en stund och drar sedan bort all smuts med hjälp av en trasa. Sedan låter du vattnet flöda över motorcykeln igen för att skölja bort alla schamporester. Sedan bör du blåsa den torr eller torka med ett sämskskinn. Man kan sedan även vaxa den om man vill. Den som vill vara extra noga kan också stryka på silikon på svarta plastdetaljer.