Muscle Bikes

Service av MC & bil

by on Oct.28, 2014, under Motorcykel

Att serva sin motorcykel eller bil är ett måste för att kunna köra fordonen på våra väger, det är i stort sett liknande service mellan dessa fordon. Olja ska bytas, däck behöver kontrolleras så inte dessa är för mycket nötta. Batteri måste laddas eller bytas och mycket mer för att få ett kördugligt fordon.

Att underhålla både bil och MC är ett måste, båda måste genomgå service med jämna mellanrum för att fordonen ska vara säker efter vägarna. Har man dessutom något äldre fordon så är det inte så konstigt om man måste meka med dom ibland. Vissa bilar och mc är lättare än andra att skruva i, ta till exempel en Volvo som känns mer lättskruvad än en Citroen även om det i dag kan vara lika lätt att få tag i reservdelar till dessa modeller. Söker du delar till din Volvo så kan du med fördel surfa till Mekanika som säljer reservdelar på nätet. Oftast så kan det vara lättare att skruva i äldre modeller av både bil och MC då dagens tekniska utveckling innebär mycket felsökning genom dator eller liknande.

När det kommer till MC så säger en del att Hondan är lättare att meka med än Suzukin och vissa säger tvärtom. Om detta tvista dom lärda, möjligtvis är det så att Hondan är lite mer robustare än Suzukin. Men det beror mycket på vilken modell och vilken kunskap man har inom mekandet. En bra handbok för aktuell MC eller bil är alltid bra att ha till hands när man håller på. Sedan finns ju nätet att tillgå, flera forum finns där man kan ställa sin fråga och få många bra svar och tips om hur man ska gå tillväga. Viktigt är i alla fall att fordonet går igenom fordonsbesiktningen varje år.